Здуття живота собаки: Причини і як уникнути?

Такий стан, як здуття живота у собак, особливо у дорослих особин, є дуже небезпечним. Це може бути водянка, пухлина або заворот шлунка і без належної допомоги може призвести до смерті. Тому при найменшій підозрі необхідно якнайшвидше звернутися за ветеринарною допомогою.

Спостерігаючи за своїм вихованцем, Ви без проблем визначите, що з ним щось не так. На здуття вказують такі симптоми:

топ-1 рясна слинотеча;
топ-2 неспокійна поведінка тварини, собака скиглить, не може знайти собі місце, лягає, встає і знову лягає;
топ-3 можуть спостерігатися позиви до блювоти, що закінчуються лише позивами;
топ-4 раптове збільшення живота;
топ-5 задишка;
топ-6 метеоризм.

Запідозрили здуття живота у собаки?Що робити? Які причини можуть призвести до здуття живота? До такого стану найчастіше призводить неправильне харчування, коли в раціоні багато продуктів, собаки-на-спині сприяють утворенню та накопиченню газів у шлунку. Причиною також може бути неправильний режим харчування, коли собаку годують один раз на день великою кількістю їжі або коли одночасно дають сухий корм для собак, консерви і натуральну їжу. Також небезпечні надто швидкий перехід з одного виду корму на інший або фізичні навантаження одразу після їжі.

 

Який підібрати сухий корм для собаки під час здуття живота?

Щоб уникнути проблем зі шлунково-кишковим трактом, необхідно правильно організувати харчування, зокрема підібрати сухий корм для собаки. Слід врахувати такі нюанси:

 

собака-кіт звести до мінімуму вміст у складі вуглеводів;
собака-кіт стежити за достатнім споживанням білків та вітамінів групи В, які допомагають швидше відновитися організму собаки;
собака-кіт купити собачий корм зі зниженим вмістом жиру, що сприяє зменшенню позивів до блювання;
собака-кіт підвищений вміст розчинної клітковини в кормі призводить до швидкого відновлення мікрофлори шлунково-кишкового тракту.

Дієту необхідно дотримуватися не менше 3-х тижнів, а якщо існує ризик повторного виникнення здуття, слід переглянути раціон собаки на все її життя.

 

Сухий корм для собак купити в Україні можна в уподобаному багатьом інтернет-магазині Dog, який пропонує тільки якісні, сертифіковані корми світових брендів за доступними цінами. Серед величезної різноманітності кормів, які пропонує наш магазин для собак , при проблемі здуття живота найкраще підходять:

мед-корм Hills (Хіллс) Prescription Diet Canine i/d Low Fat;
мед-корм Royal Canin Gastro Intestinal Dog;
мед-корм Royal Canin Gastrointestinal Low Fat.

Але перш ніж замовити дієтичний сухий корм для собак, найкраще проконсультуватися з професіоналами. Наші консультанти із задоволенням проконсультують з будь-яких питань і порадять відповідний корм для Вашого улюбленця.

 

Вигідно купити сухий корм для собаки, не нашкодивши його здоров'ю

В даний час купити сухий корм для собаки взагалі не проблема, але для того, щоб допомогти собаці подолати захворювання, необхідно чітко розуміти, яку важливу роль у цьому відіграє харчування. Дог магазин
пропонує:

комент отримати безкоштовну консультацію;
лайк гарантовано якісну продукцію для собак;
година оперативна доставка в будь-який куточок країни;
доставка можливість безкоштовної доставки при замовленні від 400 грн. по місту Києву;
знижка знижки та накопичувальну бонусну програму.

Наш інтернет зоомагазин в Україні пропонує купити собачий корм для будь-якого віку та типів харчування, а також аксесуари та інші супутні товари для Ваших вихованців.


І пам'ятайте – профілактика по-любому краще, ніж лікування!