Як правильно годувати перебірливу собаку?

Всі власники собак хочуть, щоб їхні домашні вихованці були щасливі та жили максимально довго. Тому потрібно годувати свого чотирилапого друга правильно, адже від цього безпосередньо залежить його стан здоров'я та тривалість життя.

 

Як годувати собаку, який став вибагливим у харчуванні?

Якщо ваш собака став вибагливим у їжі – це серйозна підстава для хвилювання. Коли улюбленець їсть тільки різні смаколики або у нього відсутній апетит – це повинно насторожити господарів! Що ж робити в такій ситуації? Необхідно обов'язково розібратися у причинах його поведінки. Розглянемо кілька варіантів:

перебірлива в їжі собака

  1. Неправильний перехід на новий сухий собачий корм, тому улюбленець ще не встиг до нього звикнути. При введенні нового раціону необхідно діяти поетапно, адже якщо відразу насипати нової їжі – він може від неї відмовитися через незвичний запах і смак.
  2. Вкрай невірний підхід до годування. Якщо ви балуєте свого друга різними смаколиками та стравами зі столу, намагаєтесь чергувати сухий корм з іншим харчуванням, він починає розуміти закономірність: якщо відмовитися від запропонованої їжі, то незабаром дадуть якійсь ласощі. Тому важливо знати, як правильно годувати собаку, щоб не робити помилок.
  3. Нерегулярне харчування. Буває, що собака починає перебирати їжею тому, що його годують не вчасно. Якщо немає сформованого режиму, то й система травлення може працювати неправильно – шлунковий сік не виробляється заздалегідь, перед прийомом їжі. І коли перед вихованцем з'являється миска з їжею, він не відчуває голоду і відмовляється їсти.
  4. Перехідний період – від цуценяти до юніора чи від дорослого до зрілого.
  5. Вікові зміни. З віком чутливість смакових рецепторів поступово знижується, тому старші тварини можуть відмовитися від сухого корму, навіть якщо із задоволенням їли його раніше. У такій ситуації іноді допомагає попереднє замочування гранул.

Як правильно годувати собаку сухим кормом, якщо вона вередує? По-перше, потрібно дати зрозуміти, що права вибору їжі у неї немає, і їсти слід те, що пропонує господар. По-друге, якщо вона відмовилася від чергової порції – просто заберіть миску до наступного прийому їжі. Через кілька днів тварина їстиме те, що дасть господар. Також налагодиться правильний режим харчування, покращиться робота шлунково-кишкового тракту. Головне – дотримуватись обраної лінії поведінки, не пригощати улюбленця різноманітними смаколиками, давати корм у визначений час.

Зверніть увагу! Якщо собака раніше абсолютно нормально їв корм та різко почав від нього відмовлятися – краще звернутися до ветеринара. Адже існує безліч різних серйозних захворювань, які можуть спричинити відсутність апетиту.

 

Сухі корми для собак преміум-класу від інтернет-магазину dog.com.ua

Зоомагазин Дог ком юа – місце, де можна знайти корм сухий для собаки преміум класу за демократичною ціною. Продукція містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінерали у правильних пропорціях, які ідеально поєднуються та позитивно впливають на організм чотирилапого друга. В онлайн-каталозі Дог ком юа можна знайти харчування з урахуванням особливостей собаки:

  • віку;
  • породи;
  • розміру;
  • стану здоров'я.

Завдяки різноманіттю варіантів в онлайн-магазині dog.com.ua можна замовити сухий корм для собаки, який ідеально йому підійде.