Як часто потрібно обробляти собаку від кліщів та бліх?

Обробка чотирилапого друга від ектопаразитів – важлива процедура, мета якої – захистити його здоров'я. Укуси не тільки викликають свербіж та подразнення шкіри, але й можуть призвести до зараження серйозними інфекційними захворюваннями.

 

Краплі від бліх та кліщів для собак та інші методи профілактики

Існує безліч різноманітних засобів від кліщів та бліх для собак, тому часто господареві складно визначити, який з них краще підходить для домашнього улюбленця. Вони мають різний механізм впливу та працюють протягом різного періоду. Від вибраного вами препарату безпосередньо залежить як часто обробляти собаку від бліх і кліщів.

засоби від кліщів для собак

Якщо у вашого вихованця з'явилися блохи, його потрібно обробити три рази з інтервалом два тижні спеціальними протипаразитарними препаратами, а потім повторювати процедуру щомісяця. Від кліщів потрібна обов'язкова обробка в сезон їхньої активності – з весни до осені. Періодично бажано змінювати засіб від бліх та кліщів для собак, щоб у ектопаразитів не вироблялася стійкість до діючої речовини.

Якщо необхідно обробити місце проживання вихованця, його лежак, одяг та іграшки, то використовуйте спеціальний спрей. Його основні переваги – швидкий результат, легкість застосування. Щоб забути про паразитів на чотири тижні треба купити краплі від бліх та кліщів для собак. Для безперервного захисту на кілька місяців краще купити нашийник від кліщів для собак, перевагами якого можна вважати:

➨ тривалий термін служби;
➨ простоту використання;
➨ делікатний вплив на організм – діюча речовина, що введена в його структуру поступово виділяється та поширюється по поверхні тіла.

Ще одна популярна форма – таблетована. Тривалість дії становить від 4 до 12 тижнів. Ефективність таблетованих форм вища, ніж у краплинних.

як часто обробляти собаку від кліщів

Який би варіант ви не вибрали, важливо пам'ятати, що тварину не слід мити кілька днів до та після нанесення. Обробляючи улюбленця, необхідно суворо дотримуватись інструкції щодо застосування. Кожен протипаразитарний засіб наноситься по-різному та має свій період дії. Щойно він закінчується – маніпуляцію слід повторити. Якщо неправильно розрахувати дозу або порушити періодичність, захист буде неповноцінним. За потреби можна проконсультуватися з ветеринаром.

 

Головні причини купити таблетки від кліщів для собак або інші товари в онлайн- магазині dog.com.ua

Інтернет-магазин Дог ком юа – місце, де ви можете вигідно купити засіб від бліх та кліщів для собак, який надійно захистить вашого пухнастого друга від укусів паразитів. Великий асортимент високоякісних та ефективних товарів за доступними цінами ми доставляємо Україною «Новою Поштою» та «Укрпоштою».

Також тут діє програма лояльності для наших покупців. Відразу після проходження реєстрації на сайті клієнтам надається п'ятивідсоткова знижка. За кожне наступне замовлення на 1000 гривень ви отримуєте ще 1% знижки. Регулярні акції допоможуть зробити покупку ще більш вигідною!

Купити пігулки для собак від кліщів в зоомагазині Дог можна від найкращих торгових марок – Bravecto, NexGard, Simparica та ін. У нас працюють висококваліфіковані фахівці, які допоможуть підібрати вам відповідний варіант. Не ризикуйте здоров'ям своїх пухнастих друзів, адже зробити замовлення можна максимально швидко в онлайн-режимі! Своєчасна профілактика – обов'язкова частина догляду та запорука гарного самопочуття!