Все про стерилізацію, кастрацію собак і догляд після операції

Прийнявши рішення завести собаку, необхідно розуміти – Чи хочете Ви від неї щенят? Якщо не плануєте займатися їх розведенням, потрібно обміркувати необхідність стерилізації або кастрації тварини. Адже якщо не встежити за собакою під час тічки, доведеться переривати небажану вагітність медикаментами, що загрожує серйозними наслідками для здоров'я собаки. Або прибудовувати кудись потомство, що теж є ще проблемою, особливо, якщо воно не входило у Ваші життєві плани. Краще в цій ситуації перестрахуватися та стерилізувати собаку.

 

Кастрація собаки і життя після

Вирішивши, що кастрація собаки – найкращий для Вас варіант, слід звернути увагу на такі нюанси.

Чим відрізняється кастрація від стерилізації?  Кастрація собак – це видалення всіх тих органів, які беруть участь у процесі появи на світ щенят: матка, яєчники або сім'яники у собак. Стерилізація не передбачає фізичного видалення, а лише порушення репродуктивних функцій.
Чи зміниться поведінка тварини після проведення процедури?  Зазвичай, після проведення операції кваліфікованими фахівцями, ніяких особливих змін не повинно бути, ну хіба що пропаде інтерес до протилежної статі. Хоча іноді спостерігається зниження активності, що може спричинити набір небажаної ваги. У цьому випадку потрібно просто правильно організувати режим прогулянок та годування.
Як доглядати за улюбленцем після операції?  Догляд після кастрації собаки зазвичай полягає в обробці швів. Потрібно буде стежити, щоб собака їх не зняла раніше. Зазвичай ветеринари знімають шви на 10-14 день. Також треба подбати про спокій тварини першого дня після операції.
Чим годувати відразу в післяопераційний період і далі? Годувати собаку відразу після операції не варто. Слід почекати близько доби. Потім – перші два тижні давайте їжу частіше, але меншими порціями. Організовуючи годування собаки, краще віддати перевагу кормам холістик або преміум класу, спеціально розробленим для кастрованих особин. Ці корми містять більше легкозасвоюваних білків, таких як: натуральне м'ясо та риба. Також у складі слід шукати різні поживні та вітамінні комплекси, які допоможуть прискорити обмін речовин, запобігаючи ожиріння та сечокам'яній хворобі. Собаці зараз необхідні якісні вуглеводи з клітковини, це – коричневий рис, ячмінь або овес, які краще насичують організм і вгамовують голод. А ось кількість жирів у раціоні слід скоротити.


Сухий корм для собак купити в Україні краще в спеціалізованому зоомагазині. Це запобіжить покупці неякісних кормів, які легко можуть нашкодити організму собаки, що не зміцнів після операції. собакаСеред собаківників все більшої популярності набирає Дог магазин, який пропонує лише сертифіковані товари для собак відомих світових брендів. Тут можна підібрати будь-який лікувальний сухий корм для собак або з доставкою по Україні.

Інтернет магазин для собак, де є все необхідне після стерилізації

Підбираючи товари для свого вихованця, який переніс операцію зі стерилізації, легко можна розгубитися. Але інтернет магазин для собак Dog знає, що саме Вам знадобиться. Він має широкий асортимент продукції для братів наших менших: від якісних кормів до засобів гігієни. А також:

комент безкоштовні консультації професіоналів;
собака-кіт швидке та легке оформлення замовлення за телефоном або на інтернет-сайті;
знижка можливість отримати знижку під час реєстрації;
лайк вигідна накопичувальна програма для постійних клієнтів;
доставка безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 400 грн., а по Україні від 1500 грн.

Магазин ретельно відстежує всі новинки товарів для тварин і працює тільки з перевіреними виробниками, що гарантує якість продукції, що пропонується.