Вирішили змінити сухий корм собаці? - Поради від собачників як це правильно зробити

Ви вирішили змінити сухий корм собаці тому, що хочете спробувати нову марку або вам порекомендував ваш ветеринар? Як би там не було, зміна корму у собаки повинна відбуватися правильно, тому що різка зміна і новий собачий корм може спричинити шлунково-кишкові розлади, такі як блювання, діарея та зниження апетиту.

Сухі корми для собак: як вибрати і на що звернути увагу при зміні раціону

Вибір відповідної дієти для улюбленого вихованця процес делікатний. Щоб полегшити перехід на новий корм, скористайтесь лайфхаками досвідчених «собачників», інтернет-магазину Дог ком юа.

Переходити на інший раціон потрібно поетапно, незалежно від того використовуєте ви сухі корми для собак або вологі. Поступовий перехід на іншу дієту дозволяє травній системі вашого вихованця пристосуватися до змін у харчуванні без стресу для організму. Оптимальний перехідний період для більшості тварин займає тиждень за схемою:

корм-миска день 1 і 2 – 75% стара дієта та 25% – нова;
корм-миска день 3 та 4 – 50% попереднього раціону та 50% – новообраного;
корм-миска день 5 та 6 – 25% звичного корму та 75% – нового;
корм-миска день 7 ‒ 100% новий раціон.

Деяким тваринам з чутливим шлунком, харчовою алергією або іншими шлунково-кишковими захворюваннями може знадобитися ще більш тривалий перехідний період. До речі, про чутливий шлунок. Якщо потрібно купити сухий корм для собак для лікувального харчування, приходьте до зоомагазину dog – у нас різноманітний асортимент ветеринарних раціонів, та для вихованців з розладами травлення у тому числі.

Які небажані реакції можуть виявитися у собаки при переході на новий корм?

собака-кіт зміна апетиту
собака-кіт нудота
собака-кіт запалення шкіри
собака-кіт висип
собака-кіт свербіж
собака-кіт випадання вовни.

Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, найкраще якнайшвидше звернутися до ветеринара, щоб ефективно вирішити проблему.

Купити корм для собак у зоомагазині Дог зручно, надійно та вигідно

Приходьте до нас на сайт dog.com.ua, щоб купити корм для собак. У нашому інтернет-магазині зоотоварів діють знижки:

знижка 5% за реєстрацію на сайті;
знижка 10% на замовлення з промокодом «#ЖораБуль»;
знижка програма лояльності для постійних клієнтів.


Бажаєте, щоби корм доставили до вас додому? Ми оперативно обробляємо замовлення та доставляємо посилки по всій Україні. Якщо ви живете в Києві та сума вашої покупки більша за 400 грн., то сухий корм для собаки купити буде ще простіше, адже в такому разі доставка за наш рахунок. Для мешканців інших населених пунктів доставка безкоштовна за замовленням від 1500 грн.