У собаки поганий апетит: У чому причина? Що робити?

Дбайливі господарі помічають найменші зміни в поведінці вихованців. Вони не пропустять погіршення апетиту. Відмова собак від їжі — поширене явище. Не поспішайте панікувати. Не варто гарячково шукати найсмачніший корм для собак і пропонувати вихованцю ласощі або їжу зі свого столу.

Погіршення апетиту не завжди свідчить про хворобу тварини. Є багато інших причин:

хрест-закритий спекотна погода. Слідкуйте, щоб у вихованця завжди була свіжа вода. З похолоданням апетит прийде в норму;
хрест-закритий стрес чи депресія. Це трапляється при різкій зміні обстановки або звичного способу життя під час тривалої відсутності господаря;
хрест-закритий побічний ефект прийому лікарських препаратів;
хрест-закритий харчова алергія. Купуйте найкращі сухі корми для собак. У нашому блозі багато статей з рекомендаціями щодо вибору якісного харчування в широкому ціновому спектрі;
хрест-закритий різка зміна раціону. Експерти радять спочатку змішувати новий корм із старим.

собака-не-їсть

Якщо ви виключили хворобу та перелічені вище причини, проаналізуйте свою поведінку. Господарі дуже часто намагаються нагодувати не голодного собаку, не дотримуються рекомендованого режиму годування. Це призводить до розвитку психічних розладів харчування.

 

Як вирішити проблему поганого апетиту за допомогою сухого корму?

Запасіться терпінням і не намагайтеся залучити вихованця до їжі смакота. У період роботи над лікуванням харчового психозу використовуйте лише сухий корм. Якщо собака відмовляється їсти, не панікуйте. Нетривале голодування не зашкодить здоров'ю. У тварин обмін речовин та стравохід влаштовані не так, як у людей.

Не потрібно поспішати змінювати харчування. Раніше вихованець із задоволенням їв якісний продукт? Купити сухий корм для собаки іншого бренду — погане рішення. Така стратегія посилить проблему. Винятком може стати лише рекомендація ветеринара.

Зоомагазин Дог рекомендує перевірений метод роботи над відновленням гарного апетиту:

топ-1 Поділіть добову порцію корму на 2 частини. Запропонуйте вранці половину. Залишіть на 15 хвилин. Якщо тварина не торкнулася їжі, забирайте миску. Увечері запропонуйте другу частину корму на 15 хвилин. Якщо собака з'їла лише половину, все одно забирайте миску.
топ-2 Вранці запропонуйте 50% обсягу, який вжив вихованець під час вечірнього годування. Якщо тварина з'їла все протягом 15 хвилин, не давайте добавку. Увечері запропонуйте вдвічі більше.
топ-3 Якщо тварина з'їдає зменшені порції, поступово доведіть об'єм до норми. Собака знову залишив їжу в мисці? На наступний прийом запропонуйте половину попередньої порції. Продовжуйте, доки у тварини не відновиться здоровий апетит.

Головне — не здаватися і не пропонувати вихованцю смакота між основними годуваннями. На кону здоров'я вашого улюбленця.

 

Где купить вкусный и качественный сухой корм для собак?

Апетит багато в чому залежить від складу їжі, відповідності раціону породі, індивідуальним особливостям організму та фізичної активності тварини. Уникнути алергій та захворювань допоможе якісний сухий корм для собак. Упевнені, що така їжа коштує надто дорого? Замовте товари для вихованців Dog.com.ua. Інтернет-магазин пропонує якісне харчування на найвигідніших умовах:

лайк ми співпрацюємо з офіційними представниками виробників. Тут можна купити корм для собаки суперпреміум класу, холістик із сертифікатами та великим терміном придатності;
лайк доступні ціни. Регулярні акції, знижки, система лояльності та багато інших можливостей заощадити додатково;
лайк запрошуємо купити сухий корм для собак Київ з доставкою по місту та в будь-які регіони України. Замовлення надсилаються щодня.

Клієнти отримують безкоштовні консультації від експертів. Ми допоможемо купити собачий корм, який ідеально відповідає потребам та смакам вашого вихованця.