Собака вибагливий у їжі? Розкажемо чим і як годувати

Собаки часто відмовляються їсти те, що їм пропонує власник. Для того щоб вирішити цю проблему, потрібно зрозуміти чому вихованець не хоче їсти собачий корм. Можливо, йому не подобається той корм, який йому придбав власник, або причина має тимчасовий характер. Для того, щоб вибрати найкращий варіант для свого улюбленця, магазин для собак Дог пропонує широкий асортимент кормів.

Собачий корм: як підібрати їжу вибагливому вихованцю

Собака може відмовитися від корму, якщо:

цуценя постійно отримує додаткові смакоти;
цуценя власник намагається перевести його на новий корм;
цуценя ветеринаром розроблена індивідуальна дієта;
цуценя подорожуєте з собакою;
цуценя дає улюбленцеві більше їжі, ніж це рекомендовано;
цуценя собаці занадто жарко;
цуценя вихованець перебуває в постійному стресі;
цуценя є проблеми зі здоров'ям.

Якщо постійно підгодовуєте тварину зі столу, то не варто дивуватися, що тварина відмовляється їсти свій корм або недоїдає його. Зважайте на те, що “людська” їжа лише на 30% засвоюється організмом собаки, а це означає, що підгодовування не лише порушує графік годівлі, а й негативно впливає на організм собаки.

Часто головна причина відмови від корму — це те, що господар аж надто багато і часто пропонує собаці їжу. Необхідно постійно відмірювати норму корму. Залишати вихованцю корм у постійному доступі просто неприпустимо. Для собаки легкий голод — це природно, оскільки вона веде досить активний спосіб життя. Вибір різних уподобань — це суто бажання власника порадувати свого вихованця чимось новим. Але насправді, чим одноманітніша їжа, тим комфортніше почувається тварина.

Під час введення нового раціону слід діяти поступово, а якщо відразу насипати собаці новий корм, природно, він може від нього відмовитися. Оскільки він йому незвичний і на смак, і на запах.

Також природно, коли собака відмовляється від їжі у сильну спеку. Будь-яка зміна звичного стану — ремонт, переїзд, розлука з господарем або іншими домочадцями — це завжди великий стрес для собаки. Тому, якщо в цей період собачий корм залишається вихованцем без належної уваги, потрібно просто перечекати.

Собака може також відмовитися від їжі, якщо на прогулянці собака проковтнула щось. У такому разі варто звернутися до ветеринара. Викинуті недоїдки можуть викликати у тварини тимчасовий розлад у роботі травної системи.

Щоб не сумніватися, що робите все правильно в плані догляду за твариною, важливо постійно за нею спостерігати, відзначати її харчові звички. Замовити корм для собак високої якості.

Спростити це завдання допоможе інтернет-магазин Дог ком юа, пропонуючи в каталозі корми для собак Україна за різноманітною ціною, що робить їх доступними для кожного собачника.

Dog зоомагазин, що має великий асортимент, завдяки якому зможете знайти смачний та корисний корм для свого улюбленця.

Як замовити корм для собак

Сухий корм для собак на сайті dog.com.ua представлений з урахуванням таких переваг:

кістка ціна корму для собак варіативна — від лояльних до преміум-сегменту;
кістка акцій, що діють, для постійних клієнтів;
кістка швидка доставка по всій Україні.

Корм собачий купити — це звільнити себе від безлічі проблем: необхідності витрати часу на приготуванні їжі вихованцю, надання йому збалансованого харчування тощо. Корм для собак Україна — це також можливість підтримати вітчизняного виробника.