Скільки часу зберігати відкритий сухий корм?

Дбаючи про свого вихованця, власники все частіше вибирають для його раціону якісний сухий корм. Він збалансований та задовольняє всі потреби організму собаки. Крім того, що такий тип живлення дозволяє власнику не стояти біля плити, сухий собачий корм має тривалий термін зберігання. У закритому вигляді – до 18 місяців. Але вже при розтині пакету все змінюється і дуже важливо правильно зберігати розкриту упаковку. Зоомагазин Дог пояснює, як це робити.

За яких обставин і як довго залишається корисним відкритий сухий корм для собак?

Сухий корм для собак містить спеціальні натуральні консерванти, які захищають його від псування. Саме завдяки їм термін придатності корму в заводській упаковці більше року. Але як тільки пакет розкривається, до корму потрапляють повітря, волога, зайве тепло, а ще можуть бути гризуни або комахи. Всі ці фактори неминуче скорочують термін придатності, як би добре власник не зберігав відкритий корм сухий для собак.

Але правильне зберігання сухого корму здатне продовжити терміни:

топ-1 максимально закрити доступ повітря, гризунів та комах у пакет – після розкриття упаковки її необхідно щільно закрити, попередньо випустивши зайве повітря. Це можна зробити або зіп смужкою, якщо вона передбачена виробником або іншими підручними засобами, ретельно загорнувши верхні краї пакета. Так його вміст буде надійно захищений від шкідників та доступу повітря. А ще, щоб зберігати відкритий сухий корм для собак, можна купити спеціальний пластиковий або скляний контейнер з кришкою, що герметично закривається. У нього зазвичай висипають корм, але потрібно бути впевненим у чистоті та сухості ємності. Простіше помістити туди сухий корм разом з упаковкою;
топ-2 стежити, щоб пакет не опинився в занадто великій вологості, інакше на кормі може з'явитися пліснява, і таке харчування завдасть неминучої шкоди Вашому собаці;
топ-3 сухі корми для собак після розтину найкраще зберігати у темному та прохолодному місці. Високі температури змінюють смак та руйнують поживність корму;
топ-4 купувати адекватні фасування сухого корму, щоб вихованець зміг з'їсти вміст пакету протягом одного або двох місяців, адже навіть за дотримання всіх умов правильного зберігання не варто розтягувати його вживання на рік. Позбавлений заводської герметичності, відкритий пакет із сухим кормом може зберігатися не більше кількох місяців.

Ще на один момент, що стосується зберігання та безпеки корму, хотілося б звернути Вашу увагу. Дізнавшись, як зберігати сухий собачий корм і, як важливо дотримуватися всіх вищевказаних правил для зберігання розкритих пакетів з собачою їжею, радимо уникати покупки корму. Ви ніколи не матимете 100% впевненості, наскільки правильно він зберігався.

Сухий корм від dog.com.ua – це гарантовано корисна та якісна їжа для Вашого чотирилапого друга. Ми співпрацюємо тільки з найкращими брендами, які добре зарекомендували себе на ринку собачої їжі. У каталозі представлена ​​лише оригінальна та сертифікована продукція таких відомих марок, як:

  • Hill's;
  • Royal Canin;
  • Oven Baked;
  • Acana;
  • Врит;
  • Nutram та багато інших гідних виробників кормів для собак.

У нас є з чого вибирати!

 

Широкий вибір та можливість купити корм для собаки, не виходячи з дому

Купити корм для собаки швидко і легко можна на нашому сайті Дог ком юа. Тут, серед величезної різноманітності якісної продукції, обов'язково знайдеться корм, який врахує всі індивідуальні особливості Вашого вихованця.

Замовити корм для собак у магазині можна кількома способами:

лайк оформити онлайн;
лайк замовити зворотній дзвінок, залишивши свій номер телефону, і дочекатися, поки наші співробітники зв'яжуться з Вами;
лайк контактуватися самостійно з нашими менеджерами за одним із наступних номерів телефону: 0-800-750-215 (безкоштовно з будь-яких міських та мобільних операторів України);(044) 222-74-63;(093) 170-57-43 .

Наші консультанти люблять тварин і завжди готові компетентно підказати, що саме порадує Вашого улюбленця!