Що робити, якщо собака не хоче приймати таблетки від кліщів?

Є собаки, які спокійно поїдають різні препарати для лікування, профілактики чи підтримки їхнього організму. Однак у багатьох випадках, щоб змусити пухнастого друга з'їсти таблетку від кліщів для собак, доведеться докласти багато зусиль. У цій статті ми розповімо, як давати пігулку від кліщів собаці.

 

Як дати собаці пігулку від кліщів? Основні рекомендації

У таких таблеток апетитний смак та аромат, тому багато улюбленців їдять їх як ласощі, але деяких вихованців не так легко обдурити. Тому пропонуємо вам три способи, як дати собаці від кліщів таблетки швидко та дієво:

таблетки від кліщів собаці

➨ Покласти на корінь язика. Великим та вказівним пальцями обережно натиснути на щілину між зубами, щоб тварина відкрила свою пащу. Швидко, але акуратно покласти засіб, змащений вершковим маслом на основу язика й відразу ж закрити пащу. Потім підняти морду вихованця вгору та погладити між головою та шиєю, щоб викликати ковтальний рефлекс. Не можна відразу відпускати улюбленця: перед тим переконайтеся, що він зробив 2-3 ковтки.
➨ Сховати в їжу – плавлений сир, ковбасу, корм. Дістаньте пігулку з упаковки та покладіть на серветку. Візьміть їжу й зробіть у ній отвір. За допомогою пінцету вкладіть пігулку, а потім надійно сховайте в їжі. Варто враховувати, що таблетки подрібнювати небажано, адже у деяких препаратів від цього знижується ефективність.
➨ Підкинути їжу на льоту. Покладіть таблетку всередину шматка м'яса або в маленьку кульку з фаршу. Потім дайте собаці команду «Лови» і киньте ліки, щоб він їх зловив. В результаті собака в азарті зловить та з'їсть улюблений смаколик разом із таблеткою.

Який метод ви б не обрали, головне, щоб цей процес не викликав у тварини негативних емоцій. Після процедури похваліть собаку, адже він має звикнути до цієї маніпуляції, бо деякі ліки доведеться давати регулярно.

 

Чому краще купити засіб від кліщів для собак в онлайн-магазині Дог ком юа?

купити таблетки від кліщів

В українському зоомагазині dog.com.ua, ви можете купити засоби від кліщів, витративши мінімум часу та отримавши ефективний результат. На сайті можна замовити та купити таблетки від бліх та кліщів, які мають приємний аромат та смак, а також спреї, краплі, нашийники, шампуні. Кожну товарну позицію доповнено докладним описом складу, особливостей застосування. Перевагами співпраці з нашим магазином товарів для собак Дог можна вважати:

● високоякісну сертифіковану продукцію від провідних світових виробників;
● лояльну цінову політику;
● вигідні пропозиції; знижки акції;
● наявність програми лояльності;
● відправку товарів з понеділка до п'ятниці;
● швидку доставку Україною «Новою Поштою», «Укрпоштою»;
● безкоштовну доставку до відділення "Нової Пошти" замовлення на суму від 1200 гривень;
● зручні способи оплати: безготівковий розрахунок, готівкою при кур'єрській доставці, LiqPay;
● наявність висококваліфікованих співробітників, які нададуть клієнту корисні поради.

Зверніть увагу! Щоб не допустити передозування ліків, потрібно уважно вивчити інструкцію та давати препарат відповідно до віку та ваги вашого чотирилапого друга. У разі потреби перед застосуванням проконсультуйтеся з ветеринаром!