Найпопулярніші питання про харчування та здоров'я твоєї собаки. Якщо ти цим цікавишся, то точно любиш свого найкращого друга.

Відповідальні та люблячі господарі собак завжди стежать за настроєм, загальним самопочуттям та якістю життя свого чотирилапого друга. Зоомагазин Дог ком юа підтримує дбайливих людей та їхніх вихованців. У цій статті йтиметься про найпоширеніші питання щодо життєдіяльності та харчування домашніх улюбленців. Допитливі люди знайдуть на них потрібні відповіді, які їм обов'язково знадобляться при подальшому догляді за вихованцем.

Чим годувати собак: відповіді на найпоширеніші питання

правильне годування собакиЗдорове харчування для собак відіграє надважливу роль. Від їжі, що вживається, залежить не тільки ситість домашнього улюбленця, але і стан його здоров'я.

 Щоб тварина почувалася чудово, рекомендується знати відповіді на такі питання: 

  1. Як позначається якість їжі на житті вихованця? Правильне годування собаки – це запорука її здоров'я, бадьорості та красивого зовнішнього вигляду. Для цього слід звернути увагу на склад їжі. Раціон собаки повинен включати не лише натуральне м'ясо, рибу, а й овочі, фрукти, зелень. Сухий собачий корм має містити мікроелементи, вуглеводи, вітаміни, білки, жири та інші корисні добавки. Якщо їхнє відсоткове співвідношення правильне, то тварина буде завжди ситою й у відмінному настрої. Шерсть блищатиме і не линятиме, а зі шкірою не виникне жодних дерматологічних захворювань.
  2. Як зрозуміти, що раціон для собаки підібрано неправильно? Якщо господар помітив, що сухі корми для собак призводять до діареї, тяжкості, метеоризму, загальної слабкості, нудоти та блювоти, то від такої їжі необхідно якнайшвидше відмовитися. В даному випадку варто відвідати лікаря-ветеринара.
  3. Якщо вихованець має схильність до ожиріння, яке правильне харчування для собаки підібрати? В даному випадку потрібно відмовитися від їжі, що містить велику кількість жирів. Низькокалорійний сухий корм для собак перевірених виробників містить усі необхідні компоненти та допомагає контролювати вагу.
  4. Чим годувати собак, якщо вони відмовляються їсти? Відмова від їжі може бути пов'язана з тим, що господар часто пропонує тварині смаколики зі свого столу. Через те, що вони можуть здатися вихованцю смачнішими, від своєї їжі він може відмовитися. Крім того, перехід на інший корм сухий для собаки може спричинити таку поведінку. Якщо домашній улюбленець продовжує голодувати, через 2-3 дні варто звернутися до лікаря. Проблема може бути в болях у ротовій порожнині, порушенні травлення, розвитку систематичних захворювань.
  5. Чи може собака бути вегетаріанцем? Так, але в такому випадку вихованцю потрібна необхідна певна кількість білків, вуглеводів, протеїнів. Перш ніж купити собачий корм, рекомендується переглянути відсоткове співвідношення даних компонентів.
  6. Скільки вихованцю потрібно фізичної активності? Господар чотирилапого друга повинен знати, чим правильно годувати собаку і як з нею проводити час із користю. Щоб уникнути ожиріння та інших захворювань, домашній улюбленець повинен активно рухатися не менше 30 хвилин на день. Все залежить від породи, віку собаки. Крім того, вихованцю потрібно організовувати розумові навантаження у вигляді хованок, розгадування головоломок, перетягування каната та інше.
  7. Чи потрібно чистити собакам зуби? Так, в ідеалі двічі на день. Особливо це стосується власників маленьких порід, адже їхні зуби мають велику схильність до утворення зубного каменю. Можна також купити сухі корми для собак з унікальною формою гранул, які видаляють наліт і запобігають розвитку зубних хвороб.
  8. Чи можна домашньому улюбленцю давати кістки? Ні, адже коли вихованець їх розгризає, вони стають гострими. Проковтування кісток може призвести до їх застрягання в щелепі, гортані, стравоході. Але натуральне харчування для собак відіграє важливу роль. Замість кісток краще запропонувати вихованцю сухий корм класу "холістик".

раціон собаки

Правильне годування собаки: чому варто довіряти консультантам із магазину Дог?

Якщо господар чотирилапого друга не знає, який купити корм для собак, тоді варто звернутися до досвідчених консультантів з Dog com ua. Вони є експертами у сфері догляду за тваринами. У них самих є домашні улюбленці, тому фахівці знають про них усе. Вони готові відповісти на всі питання. До переваг покупки на сайті dog.com.ua також можна віднести те, що корм для собак характеризується чудовою якістю. Він сертифікований, оскільки магазин співпрацює лише з перевіреними виробниками. Завдяки тому, що співпраця ведеться безпосередньо, націнок немає. Господар чотирилапого друга може запропонувати йому найкращу продукцію за демократичними цінами. Магазин Дог знає, як задовольнити вимоги кожного вихованця. У каталозі представлений багатий вибір харчування на будь-який смак.