Надлишок ваги або недостатня вага: Як правильно годувати таких собак?

Собаки – одні з найпопулярніших свійських тварин, які сьогодні повністю залежать від людини. Господар безпосередньо впливає на їхнє здоров'я, вирішує, чим і в якій кількості харчуватись, скільки рухатися. Недавні дослідження вчених підтверджують, що є патологічні стани, які стають реальною загрозою для життя вихованців – це ожиріння, а також недостатня вага собаки.

Необхідно постійно контролювати вагу улюбленця, адже це важливо для забезпечення нормального самопочуття. Регулярне зважування із записом результатів, а також огляди у ветеринара дадуть вам всю інформацію про збільшення або втрату ваги протягом життя вашого чотирилапого друга. Фахівець докладно розповість вам, яка вага ідеальна для вашого вихованця з урахуванням його статі, породи, віку та чим годувати собаку при ожирінні або іншому патологічному стані.

 

Харчування для собак із зайвою вагою та з недостатньою: особливості

Зайва вага – це найпоширеніша проблема серед багатьох собак. Понад чверть вихованців у всьому світі страждають від неї. Наслідками ожиріння можуть стати серйозні та складні захворювання:

● цукровий діабет;
● артрит, артроз;
● панкреатит;
● первинний ліпідоз.

Однак ви можете допомогти своєму вихованцю знизити вагу та повернутися до здорового способу життя за допомогою правильного корму для собак, регулярних фізичних навантажень та режиму годування. У складі корму для собак з надмірною вагою повинні бути:

корм для собак

➨ вітаміни, мінерали, жирні кислоти;
➨ дієтичний білок – від 75 г на 1000 калорій;
➨ низькокалорійні овочі;
➨ знежирені молочні продукти;
➨ клітковина;
➨ корисні добавки - L-карнітин, риб'ячий жир та ін.

Завдяки такій формулі сухий корм для зниження ваги у собак швидко насичує м'язи енергією й при цьому не сприяє переїданню та відкладенню жиру. Правильно обравши корм для собак із зайвою вагою, ви допоможете тварині схуднути без стресу. Вихованець отримуватиме всі необхідні поживні речовини, навіть якщо його звичайна порція їжі зменшиться. Однак перед початком годування уважно прочитайте інструкцію на упаковці та обов'язково дотримуйтесь її.

Зверніть увагу! Не можна морити собаку голодом. Це не тільки не дасть потрібного ефекту, а навпаки – спровокує різні патології ШКТ. Схуднення має відбуватися поступово. Різка втрата ваги може спричинити дефіцит в організмі вітамінів та мікроелементів. Схуднення може тривати від двох місяців до року, а за тиждень вихованець повинен втрачати не більше 800 г. Таким чином він зможе швидко повернути колишню фізичну форму, не завдаючи шкоди організму.

Якщо ваш собака має недостатню вагу, то це також згубно впливає на роботу життєво важливих органів та систем. Проте набрати кілограми набагато складніше, ніж їх скинути.

Для набору не тільки жирової маси, а й безпечного приросту м'язів потрібно докласти багато зусиль – як господареві, так і самому собаці. У такому разі власнику слід придбати сухий корм для собак для набору ваги. У його складі на першому місці зазвичай стоять білкові інгредієнти – яловичина чи курка. Крім того, вибирайте найбільш поживні варіанти з підвищеним вмістом протеїну. Такий корм для набору ваги собак найкраще підійде для травного тракту, добре засвоїться та швидко дасть результат. Також слід встановити правильний режим годування та завжди його дотримуватись.

Не чекайте, що вихованець схудне чи набере вагу сам – зателефонуйте ветеринару й допоможіть пухнастому другу повернутися в потрібну форму! Враховуючи його рекомендації, ви зможете підтримувати нормальну вагу собаки, щоб він міг жити повноцінним та здоровим життям!

 

Сухий корм купити для будь-якої нагоди – онлайн-магазин dog.com.ua

Дог ком юа пропонує замовити корм для контролю ваги для собак, широкий асортимент якого дозволяє вибрати найкращий варіант харчування для кожного вихованця. У каталозі представлені суміші для собак різного віку та породи від кращих брендів: Royal Canin, Arden Grange, 1st Choice, Brit Premium, Equilibrio, Happy Life та ін.

Сухий корм для собак можна купити з швидкою доставкою по Україні. Після оформлення замовлення ви зможете забрати товар за кілька днів у найближчому відділенні компанії-перевізника («Нової Пошти», «Укрпошти»). Сплатити замовлення можна готівкою, зробивши переказ на карту або через LiqPay. Інтернет магазин Dog com ua – вірний помічник у виборі збалансованого харчування.