Харчова алергія у собак - Причини та симптоми

Коли у будинку з'являється собака, ми стаємо трошки ветеринарами. Щоб вчасно допомогти домашньому улюбленцю, необхідно озброїтись мінімальними знаннями про його захворювання. Поговоримо сьогодні про харчову алергію.

Харчова алергія у собак – це коли імунна система визначає деякі складові корму, як ворожі організму і щосили намагається з ними боротися, виділяючи антитіла. Така несанкціонована реакція зовні проявляється не дуже приємними для собаки симптомами:

аптечка сверблячка;
аптечка почервоніння;
аптечка короста;
аптечка втрата ваги;
аптечка гіперактивність і навіть агресія.

Як же допомогти своєму вихованцю? Популярний інтернет-магазин Дог ком юа ділиться простими порадами та професійними знаннями.

 

Виявлено алергію у собаки? Лікуємо правильно

Слід зазначити, що алергія у собаки може бути не тільки харчові продукти. Як і в людини, алергічні реакції тварини можуть бути будь-які речовини довкілля. Але насамперед варто виключити харчову алергію.

Алергія на корм у собак виявляється не відразу. Щоб виробити антитіла, які і викликають усі зовнішні симптоми, потрібен час. Тому давши собаці новий корм, не варто одразу чекати на прояви алергії. А якщо вона проявилася, то, точно, не на цей корм. Запідозрити варто винуватця, який є в раціоні тварини досить довгий період часу.

Алергія може проявлятися, в принципі, на будь-які компоненти корму для собак або ласощі, якими деякі власники балують своїх вихованців. Але найчастіше причиною є:

хрест-закритий білки, що знаходяться в м'ясі – яловичина, курка чи ягня;
хрест-закритий молочні або кисломолочні білки;
хрест-закритий пшеничний глютен;
хрест-закритий курячі яйця;
хрест-закритий різні харчові барвники та ароматизатори;
хрест-закритий шоколад, сира свинина, виноград та цитрусові фрукти.

Звичайно, ідеальний варіант – при виявленні неполадок зі здоров'ям одразу звернутися до фахівця. Але бувають різні ситуації, і іноді немає можливості за короткий термін показати собаку ветеринарові.

Чим власник може допомогти своєму улюбленцю? Покроково:

топ-1 виключити всю їжу, добавки та ласощі, які тварина отримувала до виявлення проблеми;
топ-2 ввести гіпоалергенний сухий корм, який гарантовано не викличе алергії;
топ-3 почергово вводити інгредієнти, що тестуються, і протягом 2-х тижнів спостерігати за реакцією організму собаки.

По суті лікування зводиться до довічного виключення алергену з харчування вихованця. Паралельно необхідно допомогти собаці, використовуючи препарати, які здатні полегшити симптоми алергії.

 

Якісний сухий корм для собак – ключ до здоров'я тварини

При алергії першим помічником є ​​правильно підібраний сухий корм для собак. Він повинен містити максимально гіпоалергенні компоненти.

Наш зоомагазин Дог завжди готовий допомогти власнику собаки. Переваги покупки у нас:

собака-кіт можна купити сухі корми для собак будь-якої породи;
собака-кіт величезний асортимент;
собака-кіт тільки оригінальна продукція та правдиві склади кормів;
собака-кіт можливість купити корм для собак світових лідерів цієї галузі за доступними цінами;
собака-кіт безкоштовна допомога у підборі компетентними співробітниками Dog.

На жаль, харчова алергія на будь-який компонент корму не проходить з часом. І єдиний шлях до повного одужання – уникати цього інгредієнта все життя. Також існує ймовірність алергії на кілька компонентів. Але любов, увага та турбота власника здатні забезпечити тварині щасливе та довге життя.