Який корм вибрати для харчування цуценят: Сухий чи вологий?

Здоров'я дорослого собаки безпосередньо залежить від його харчування з раннього віку. Тому вибір годування цуценя – це мега відповідальне рішення. І не дуже важливо, на якому кормі Ви зупинитесь. Головне – дати щеняті всі необхідні для зростання та розвитку корисні елементи у правильних для його віку пропорціях.

Більшість віддають перевагу промисловим кормам. Адже це дуже зручно. Все вже приготовлене, розраховане та збалансоване. Такий корм смачний. Його без проблем можна брати у дорогу. За правильних умов зберігання зберігається досить довго і не вимагає приготування.

Свідомо вибираємо, як годувати цуценя

Задаючись питанням як годувати цуценя, яке тільки-но з'явилося в будинку, необхідно віддавати перевагу тільки якісній та оригінальній продукції. Ретельно вивчити склад корму на упаковці. Дотримуватись зазначеним виробником добовим нормам порцій. І, звичайно, не забувати про смаки самого цуценя. Деякі категорично відмовляються від одного виду корму, віддаючи перевагу іншому.

Для більш усвідомленого вибору слід зважити всі за і проти. Давайте розглянемо переваги кормів:

собача-миска-2 сухий корм для цуценят – більш тривале зберігання після відкриття упаковки; можна залишати на цілий день у мисці, якщо тварина не відразу з'їдає свою порцію; при розжовуванні гранул відбувається природне чищення зубів; величезний вибір, що дозволяє максимально правильно підібрати харчування під будь-які індивідуальні особливості тварини; годування сухим кормом виходить економніше по грошах;
собача-миска-2 вологий – дозволяє годувати цуценя з раннього віку, коли в нього ще практично немає зубів; наявність достатньої кількості вологи; зазвичай містить більше білка, якого потребує зростаючий організм; аромат та консистенція наближена до природного харчування; легше засвоюється.

Перш ніж остаточно визначитися і купити відповідний корм для собак, для повної картини враховуйте і недоліки:

хрест-закритий сухий корм – обов'язково потребує достатньої кількості води; корм низької якості може завдати шкоди здоров'ю собаки; деяким буває складно контролювати порцію сухого корму;
хрест-закритий вологий корм для щенят – швидко псується після розтину; може бути занадто дорогим для собак великих порід, які споживають апріорі великі порції їжі.

Для годівлі щенят можна вибирати змішаний тип годівлі. Починають зазвичай із вологого. Так цуценяті легше перейти з маминого молока на дорослу їжу. Поступово, при появі зубів, можна вводити до раціону сухий корм. Поєднуючи сухий і вологий тип кормів, важливо правильно розраховувати порції, щоб тварина отримувала збалансоване харчування.

 

Різноманітний корм для цуценят на сайті Дог ком юа

В асортименті магазину для собак Dog можна вибрати спеціалізований корм для цуценят з різними індивідуальними особливостями:

корм-миска для щенят дрібних, середніх або великих порід;
корм-миска з чутливим травленням;
корм-миска беззерновий;
корм-миска з високим вмістом м'яса;
корм-миска моно протеїновий.

Магазин Дог ком юа цінує свою репутацію і пропонує тільки якісні корми та оригінальну продукцію, яка відповідає всім стандартам якості. Наші менеджери завжди готові допомогти підібрати відповідне харчування Вашому вихованцю, щоб він зростав активним, міцним і здоровим.