Як жити і гуляти з собакою в карантин коронавірусу Covid-19

Для того, щоб дотримуватися карантину і зробити все можливе для припинення епідемії коронавірусу, потрібно серйозно ставитися до самоізоляції. Але вигул собак і короткочасні вилазки, а отже, і контакти з іншими неминучі. І потрібно мінімізувати будь-які можливості зараження, тому ми вирішили зібрати кілька головних рекомендацій.

 

7 правил безпечного вигулу собак у карантин від магазину Dog.com.ua

1. Ваш верхній одяг та взуття в якому виходите на вулицю краще залишати в тамбурі.  собаки-карантин

2. По можливості не користуватися ліфтом (маленьке закрите приміщення, що погано провітрюється, в якому доводиться торкатися до кнопок які чіпають усі) краще ходити по сходах і не чіпати поручні.

3. Не наближайтесь до людей та інших собак у цей час, не давайте гладити вашого собаку і самі не гладьте її на прогулянці, щоб якщо раптом ручки дверей були заражені, ви не залишили вірус на собаці (вірус може залишатися довго на шерсті).

4. Зараз гуляйте на короткому повідку в наморднику (щоб виключити підбір їжі - через неправдиву інформацію про передачу Covid-19 тваринами загострилися випадки цькування собак догхантерами).

5. Після повернення додому спочатку акуратно зніміть свої речі і роззуйтеся. Після цього помийте лапи собаці з милом протягом не менше 20 секунд (мило має бути спеціальним собачим у них інші властивості шкіри і людське може занадто сушити шкіру лап і викликати тріщини. Після миття можна змастити лапи хоч якимось маслом або спеціальним бальзамом для лап ).

6. Зовсім маленьких собачок, які звикли до пелюшки краще не вигулювати зараз.

7. Саме зараз ви повинні як найсильніше захистити собаку, щоб без крайньої необхідності не потрапляти в ветеринарку! (Людне місце куди в разі чого прийдуть навіть хворі, якщо у них з'явиться необхідність і собаку буде звозити нікому):

собака-кіт Обробка від бліх, кліщів глистів! Зараз самий сезон кліщів та піроплазмоз через карантин нікуди не подівся. Додатково оглядайте собаку після кожної прогулянки.
собака-кіт Ніяких кісток!!!! Навіть якщо ваш собака їсть їх все життя і вміє це. За законом підлості кишкова непрохідність може прийти тоді, коли найбільше цього боїшся!
собака-кіт Ніяких іграшок без нагляду! Навіть якщо ваш собака ніколи в житті не відгризав шматки і не ковтав їх, можливо зараз у період малої фізичної активності він надумає це зробити!
собака-кіт Жодних активних ігор будинку зі стрибками особливо великим собакам. Травми опорно-рухового апарату теж зараз ні до чого!
собака-кіт Жодних ігор з іншими собаками! Раз на 100 років навіть під час ігор собаки травмуються! Мінімізуйте ризики!

Найперший час побути злегка параноїком, подбає про свою безпеку та безпеку собаки. Не треба панікувати та стеричити, але треба мінімізувати ризики звичайних побутових проблем у житті собачників.

 

Де купувати товари для собак під час карантину?

Магазин Dog подбав про своїх клієнтів. У період карантину ми працюємо онлайн. Ви можете замовити сухий корм для собак через інтернет магазин з доставкою по Києву та Україні. Компанія посилила штат та мобілізувала всю кур'єрську службу. Незважаючи на різке зростання попиту, замовлення виконуються без запізнень. Нова Пошта працює в штатному режимі із застосуванням посилених запобіжних заходів та дезінфекції.

Не хвилюйтеся що під час суворих заходів обмеження через пандемію ваші вихованці залишаться без корму та захисту від паразитів. Команда інтернет-магазину Dog зробить все можливе, щоб тварини отримали якісне харчування та все необхідне для збереження міцного здоров'я.

Пам'ятайте, що цей час незабаром закінчиться! Але чим обережнішими ми будемо, тим це закінчиться швидше і головне з меншими втратами для всіх.