Як перевести собаку на дворазове харчування?

Дотримання правильного режиму прийому їжі має велике значення для збереження здоров'я тварин. Дорослих собак рекомендується годувати двічі на добу після прогулянки. Вибір такого графіка ґрунтується на особливостях травлення. Їжа проходить по всьому шлунково-кишковому тракту близько 12 годин, аналогічний період часу необхідний для повного засвоєння м'яса. Правильне харчування собак привносить порядок існування тварини і людини. Інтервали годівлі по 12 годин дозволять стежити за самопочуттям друга та контролювати споживання їжі.

Чому після прогулянки? Незалежно від того, що їсть тварина, сухий собачий корм або натуральну їжу, при активних іграх з повним шлунком може статися заворот кишок. Закони природи порушувати не можна. Ви напевно помічали, що після їди тварини лягають і відпочивають. Це найкраща поведінка, вироблена тисячоліттями еволюційного розвитку.

 

Все про правильне дворазове харчування собак

Ми рекомендуємо змінювати режим поступово. Перехід на дворазове харчування собак здійснюється, коли щенятам виповнюється 1 рік. Пропонуємо вашій увазі найкращу схему:

топ-1 1 день. Розділіть добовий обсяг корму на 3 рівні частини. Візьміть в обідній порції 2 г і додайте по одному в ранкову та вечірню;
топ-2 2-й день. Зменшуєте обідню порцію на 4 г, в ранкову та вечірню додаєте по 2 г;
топ-3 3 день. Зменшуєте обідню порцію на 6 г, в ранкову та вечірню додаєте по 3 г.

Не поспішайте. У деяких випадках перехід на 2-разове харчування собак проводиться по 1 г на добу. Чому так важливо бути обережними? Причина у повільному збільшенні обсягу шлунка тварини та перебудові роботи всього ШКТ.

У віці 1 рік змінюється не тільки режим харчування, а й потреби в харчовій цінності. Настав час купувати новий корм для собаки (категорія для дорослих) та регулювати добовий обсяг їжі. Як уникнути помилок і не зашкодити своєму другові?

 

Співробітники магазину DOG допоможуть Вам перевести собаку на дворазове харчування

Ми пропонуємо безкоштовні консультації в режимі онлайн і по телефону. Наші експерти, розкажуть, як перевести собаку на дворазове харчування, допоможуть вибрати найкращий корм з урахуванням індивідуальних особливостей тварини:

нім-вівчар розмір породи;
йорк-тер фізична активність;
коргі наявність захворювань;
хаскі переваги в їжі.

 

Ми допоможемо скласти калькулятор раціону харчування собаки з урахуванням потреб організму.

Зоомагазин Dog пропонує великий асортимент корму. У нашому каталозі можна вибрати багато варіантів якісного харчування з урахуванням будь-яких вимог у широкому ціновому діапазоні. Ми співпрацюємо з офіційними представниками виробників. Наші клієнти отримують можливість купити сухий корм для собак із гарантією, великим терміном придатності та за вигідною ціною. Спеціальні пропозиції дозволяють заощадити додатково:

знижка знижка 5% відразу після реєстрації на сайті;
собака-кіт система накопичувальних знижок для постійних клієнтів;
лайк магазин ДОГ проводить багато акцій;
доставка безкоштовна доставка замовлень вартістю від 400 гривень.

Використовуйте ці можливості. Вибравши наш інтернет-магазин для собак, ви зможете купувати якісне харчування на кращих умовах і з мінімальними турботами та витратами часу, отримувати інформацію від експертів про догляд за вихованцем.