Годування собак згідно її розміру: Чому це важливо?

У багатьох людей, які нещодавно стали власниками чотирилапих друзів, виникають сумніви щодо вибору правильного харчування. Інші, своєю чергою, впевнені, що склад і розміри гранул сухого корму не мають значення. На жаль, їхня думка хибна. Адже перед тим, як купити корм для собак, необхідно дізнатися, для представників яких порід він призначений. Зоомагазин Дог ком юа готовий дати декілька пояснень, чому склад і розміри продукту мають значення.

 

Який купити сухий корм для собак в залежності від породи?

Собаки великих порід більш схильні до проблем з опорно-руховим апаратом, ніж представники дрібних. Щоб уникнути розвитку захворювань, необхідно підібрати збалансоване харчування. По-перше, рекомендується завжди звертати на розмір гранул. Чим більша тварина, тим крупнішими вони пропонуються. По-друге, дуже важливим є склад їжі. Корм для собак великих порід повинен містити різний баланс певних поживних речовин. Їх дія має бути направлена саме на зміцнення здоров’я опорно-рухового апарату, а саме кісток, м'язів і суглобів. Особливо це актуально для цуценят, оскільки формування скелету відбувається з самого дитинства. По-третє, необхідно звертати увагу на денну норму споживання раціону. Ця інформація про корм для великих порід собак вказується на упаковці.

корм для собак великих порід дог
корм для собак малих порід дог

Корм для собак малих порід виготовляється з урахуванням власних потреб у харчуванні. Представники дрібних порід більш схильні до ожиріння, ніж крупних. Це переважно пов'язано з відсутністю розрахування компонентів у їжі. Корм для малих порід собак не повинен містити надлишок жирів і білків, які є основними провокаторами зайвої ваги. Окрім цього, його гранули завжди дрібні, оскільки крупними домашній улюбленець може вдавитися.

Не варто також забувати, що харчові потреби собак змінюються протягом життя. У цуценят вони одні, а у дорослих вихованців - зовсім інші. Більшість компаній, що займаються виробництвом корму, пропонують харчування для щенят, спеціально розроблене для кожного етапу життя. Особливу увагу варто приділити й чотирилапим друзям літнього віку. Собаки похилого віку ( від 7 до 10 років) можуть мати проблеми із зайвою вагою, а ще старші вихованці (понад 10 років), навпаки, можуть зіткнутися з її дефіцитом.

корм для собак середніх порід

Якщо Ви стурбовані тим, який купити сухий корм для собак, проконсультуйтеся зі своїм ветеринаром. Адже у представників як малих, так і крупних порід можуть бути індивідуальні особливості організму. Наприклад, деякі господарі навіть не здогадуються, що у їхніх улюбленців є схильність до алергії. І у таких випадках їм варто пропонувати беззерновий корм для собак. Нюансів дуже багато. Ось чому поспілкуватися зі спеціалістом не завадить у жодному разі.

 

Купити корм для собак в магазині Дог з безкоштовною консультацією

Інтернет-магазин Dog пропонує широкий асортимент кормів для представників різних порід і будь-якого віку. Саме через це у багатьох клієнтів виникають питання щодо того, яке харчування краще обрати. Якщо Ви знаєте все про стан здоров'я свого улюбленця, звертайтесь до професійних консультантів магазину. Вони є експертами у сфері порад, адже у них теж вдома проживають тваринки, яких вони люблять і про яких дбають. Вони неодмінно порадять Вам, який на сайті dog.com.ua корм для собак придбати у тих чи інших випадках!