Годування собак сухим кормом │З чого почати?

Сухий собачий корм давно популярний у сучасному швидкому світі. Однак досі можна почути суперечки про користь та шкоду такого харчування. Найчастіше недосвідчені собаківники самі припускаються помилок, що призводить до негативного досвіду. В основному це пов'язано з тим, що пес може не переносити окремі інгредієнти. Існують основні правила, завдяки яким собачий корм принесе лише користь вашому вихованцю.

 

Корм для собаки│Підбір, норма і все, що стосується правильного годування

Перше питання, яке цікавить собаківників, який купити корм для собаки? Корм, який підходить саме для вашої тварини, це запорука її здоров'я та активної життєдіяльності. Весь асортимент сухого корму для собак можна розділити на такі категорії:

собача-миска-2 Корм для цуценят, які тільки перестали харчуватися молоком.
собача-миска-2 Корм для цуценят, який необхідно давати в перший рік життя.
собача-миска-2 Корм для дорослих щенят. Його варто давати собакам віком від 1 до 8 років.
собача-миска-2 Корм для літніх собак. Такий корм підходить для вихованців віком від 8 років.

Ветеринари рекомендують дотримуватися вікових норм. Це пояснюється тим, що система травлення собак розвивається і працює з різною інтенсивністю протягом усього життя.

Крім того, годування собак залежить від їхнього розміру. Такий фактор дуже важливий, особливо якщо ваш вихованець занадто мініатюрний або навпаки занадто великих розмірів. Якщо ваш пес невеликого розміру зверніть увагу на розмір та форму гранул сухого корму. У маленького вихованця можуть виникнути проблеми із вживанням занадто великих гранул. А якщо ваш вихованець великий, наприклад як німецький дог, кавказька вівчарка або мастіфф, особливу увагу потрібно звернути на склад корму. Харчування для таких тварин має містити більше фосфору, кремнію та кальцію для того, щоб пес зміг утримувати свою велику вагу. А якщо ваша тварина стандартних розмірів такі особливості враховувати не обов'язково. Норми годування собак також залежать від способу життя вихованця. Все харчування для собак ділитися на три основні категорії:

сухий-корм Корм для собаки, які активно рухаються протягом усього дня. В основному це такі породи, які відносять до мисливських, службових чи спортивних вихованців. Такі тварини потребують речовин, які дають їм додаткову енергію та сили.
сухий-корм Можна купити собачий корм для тих собак, які ведуть помірний спосіб життя. Ідеально підходять для собак, які часто гуляють на свіжому повітрі, але не надмірно активні. Таке харчування містить баланс усіх інгредієнтів та поживних речовин.
сухий-корм І третій вид корму, підходить для малорухливих собак або собак у віці.

Корми обирають також за його класом. В інтернет магазині кормів для собак можна замовити корм для собаки трьох основних класів:

корм-миска Економ-класу. Найчастіше такі корми дешеві та не відрізняються гарною якістю. У складі відсутні натуральні компоненти та всі необхідні поживні речовини. Такі бренди, як правило, добре розрекламовані. Тим не менш, не варто довіряти рекламі, краще вивчіть склад.
корм-миска Середній клас. У складі таких кормів міститься натуральне м'ясо, а також баланс поживних речовин та вітамінів. Добре підходить для щоденного застосування.
корм-миска Преміум класу. Містить багато корисного натурального м'яса та риби. У таких кормах відсутні підсилювачі смаку та рослинні жири. Крім того, у складі багато корисних вітамінів та мінералів, що надають позитивний вплив на розвиток та життєдіяльність собак.

Добова норма харчування розраховується для кожного вихованця індивідуально. Це залежить від віку собаки, породи, його активності протягом дня та марки корму. Цуценят рекомендується годувати частіше, до 5 разів на день. Дорослим псам достатньо двох прийомів їжі на день. 200-300 г сухого корму буде достатньо для тварини вагою до 15 кг. Для порід середніх розмірів 15-30 кг. варто давати близько 400 гр. Сухий корм. А якщо ваш вихованець важить більше 35 кг йому потрібно вживати близько 500-600 г корму на день. Варто відзначити, що собаки, що старіють, потребують меншої кількості корму. Перед застосуванням досить просто насипати корм у миску. Сухий корм не потрібно попередньо розмочити або змішувати з чимось. Також завжди поповнюйте окремо миску з водою для собаки. Якщо ваш вихованець їсть виключно сухий корм, рясне питво вкрай важливо для травної системи.

 

Чому для свого вихованця варто вибрати сухий корм для собак?

Корм для собак купити в Україні можна легко і швидко в магазині кормів для собак ДОГ ком юа. Сухий корм набагато зручніше застосовувати, так як у складі є всі необхідні речовини, термін придатності вищий і зручно використовувати під час подорожей. Ми гарантуємо широкий асортимент, швидке відправлення замовлень, консультацію менеджерів, комфортні умови доставки та оплати товару. Вибирайте корисні ласощі та корм для собак в інтернет магазині Дог та поспішайте порадувати своїх домашніх тварин!