Чи варто міняти корм для собаки?

Більшість господарів вибирають один найкращий корм сухий для собак і продовжують годувати їм вихованця протягом значного періоду часу. При цьому впевнені, що роблять правильно, адже вихованець звикає, добре їсть і немає алергії. Однак такий підхід не зовсім вірний і ветеринари рекомендують періодично змінювати сухий корм. Які основні причини, як часто і чому потрібно міняти корми для собак, ми детально розписали далі у статті.

 

Все про зміну корму для собак від зоомагазину Дог

Корм для собаки купити різний потрібно через ряд наступних причин:

топ-1 Собаки - ссавці і для нормальної життєдіяльності їм необхідно вживати різноманітні види їжі та поживні речовини, які в ній містяться. Природою закладено отже вони здатні вживати лише один вид корму протягом довгого часу. Наприклад, корм із вмістом м'яса курки чи яловичини. Різноманітність за рахунок зміни корму, точніше вміст корму сприятливо впливає на пса.
топ-2 На жаль, яким би досконалим ви не купили корм для собак, в ньому не будуть утримуватися всі необхідні речовини. У марці одного бренду можуть переважати одні вітаміни та мінерали, у марці іншого бренду зовсім інші. Зміна сухого корму для собак допоможе уникнути дефіциту або надмірної кількості певних інгредієнтів.
топ-3 Ще одним важливим пунктом, чому періодично краще купити собаці корм іншої марки – це різноманітність. Адже погодьтеся вживати протягом кількох тижнів і місяців одну і ту ж їжу не зміг би ніхто, те саме ставитися і до тварин. Іноді корм може набридти вихованцю, він почне менше їсти і втрачати вагу, а разом з цим також енергію та свою активність протягом дня. Крім того, різноманітність допоможе уникнути перебірливості вашого пса.
топ-4 Періодична зміна корму перешкоджає появі алергічних реакцій у вашої тварини. Буває, що алергічні захворювання у собак із народження, але це дуже поодинокі випадки. Здебільшого алергічні захворювання виникають згодом. Найпоширенішою причиною є вживання одного і того ж корму протягом тривалого часу. Основними ознаками алергії у вихованця, це почервоніння шкіри, лап, сльозогінність. Зазвичай такі захворювання лікують антибіотиками, що не зовсім правильно.

Всі перераховані вище пункти підтверджують те, що корми для собак періодично варто купити інші. Важливо змінити основний живильний інгредієнт корму. Тим не менш, ви можете не міняти марку. Сухий корм для собак купити в Києві можна одного і того ж виробника, зверніть увагу тільки на склад. Найчастіше бренди випускають цілі лінійки кормів, з вмістом різних видів та різної кількості елементів. А якщо ви всі такі вирішили змінити марку бренду, зверніть увагу на склад. Наприклад, якщо ваш вихованець харчувався курячим кормом, змініть його на яловичий.

Рекомендується міняти приблизно один раз на два, три місяці. На ваше бажання можете змінити харчування частіше. Крім того, ви можете використовувати той самий корм, що давали раніше знову, через час після зміни. Тим більше, якщо він подобається вашій тварині і ідеально підходить. Ветеринари не радять змішувати різні корми за один прийом їжі. Така процедура навіть може спровокувати алергічну реакцію.

Багато хазяїв турбуються про те, чи не зробить зміна корму пса вибагливим? Періодичні зміни в харчуванні точно не розпестить вашого вихованця. У більшості випадків вихованці стають перебірливими тоді, коли ви відразу даєте щось інше вашій тварині, якщо вона відмовляється від їжі. У такому випадку досить просто прибрати їжу і знову йому дати на наступний прийом їжі.

 

Корм для собак купити в магазині ДОГ ком юа

Купити сухий корм для собак в Україні можна легко та швидко в інтернет-магазин ДОГ. Ми співпрацюємо з уже перевіреними виробниками та постачальниками. Собачий корм від Дог.ком.юа гарантує якість продуктів, що відповідає стандартам. Крім того, широкий вибір від Дог дозволить вам вибрати корм економ, середнього та преміум класу і регулярно змінювати харчування в рамках одного або кількох виробників для здоров'я вашого вихованця.

Магазин для собак Dog пропонує низку таких переваг:

комент Допомога консультантів онлайн або по телефону у разі виникнення питань з вибором корму або допомоги при замовленні.
година Оперативна обробка та швидке відправлення замовлень.
доставка Доставка в будь-який регіон України.
лайк Комфортні умови оплати товару.
знижка Розроблено систему акцій та знижок для постійних клієнтів.
доставка Можливість безкоштовної доставки.

Вибирайте харчування для вашої тварини і стаєте нашими постійними клієнтами. Ми постійно оновлюємо асортимент та гарантуємо якість продуктів.