Чи ризиковано годувати цуценя сухим кормом одразу після материнського молока?

Цуценя — це не лише велика радість, а й величезна відповідальність. Щоб не нашкодити малюкові, необхідно вирішити багато питань. І один із них, чи можна давати одразу після материнського молока сухий корм для цуценят. Зоомагазин Дог ділиться простими порадами, як правильно вибрати корм і привчити малюка до нього без шкоди його здоров'ю.

Сухий корм для собак: особливості вибору

Молоко мами для цуценя є найкращим видом харчування у період його дорослішання. Вигодовування молоком обов'язково протягом 6-8 тижнів життя малюка. Але щеня виявляє інтерес до дорослої їжі вже на 3-4 тижні. У цей період легко помітити, як цуценята цікавляться вмістом миски їхньої мами, або насолоджуються вилизуванням її лап, на яких є залишки звичної для неї їжі.

Помітивши такий інтерес у цуценя, рекомендується розпочати його перехід на дорослу їжу.

Сухий корм для собак спочатку потрібно розводити з невеликою кількістю води. І зменшувати кількість рідини з урахуванням дорослішання малюка.

Але щоб не нашкодити травній системі, не варто його відразу відучувати від материнського молока і давати виключно собачий корм. Цей процес повинен балансуватися, і кількість корму поступово збільшуватися.

Часто господарі, бажаючи опікуватися своїм новим вихованцем, перегодовують, що негативно проявляється на його шлунку. Але необхідно пам'ятати, що розмір шлунка малюка трохи більший за його очі.
Купити сухий корм для цуценят високої якості — це ще не все. Далі необхідно дотримуватися таких простих рекомендацій:

корм-миска до моменту припинення грудного вигодовування — 4-6 разів;
корм-миска 2–3 місяці — 4 рази;
корм-миска 4–6 місяців — 2–3 рази;
корм-миска півроку — 2 рази.

Як правило, вживання грудного молока відбувається до того моменту, поки малюкові не виповниться 2 місяці. Важливо також враховувати особливості породи, яка визначає кількість їжі.

До додаткових рекомендацій магазин Дог ком юа відносить:

собака-кіт уважне ознайомлення із застосуванням корму (інструкція вказана на упаковці);
собака-кіт вік, породу, особливі медичні показання та рівень активності;
собака-кіт регулярне зважування малюка.

 

Чим активніший малюк, тим більше їжі йому необхідно.

Щоб не переживати про те, що неправильно годуєте цуценя, регулярно зважуйте його та зіставляйте отримані дані з рекомендаціями по вазі, залежно від віку, породи та розміру.

Для того, щоб дізнатися вагу щеняти не обов'язково постійно ходити до ветеринара. Можна попросити лікаря показати, як правильно це робити в домашніх умовах.

А також купити собачий корм високої якості, щоб передбачити набір зайвої ваги.

Як правильно купувати собачий корм

На сайті Dog com ua знайдете не тільки великий вибір корму для собак, але й корисні поради щодо годування та виховання нового члена сім'ї.

Собачий корм відрізняється такими перевагами:

лапа позбавляє необхідності витрати часу на приготування їжі вихованцю;
лапа переконує, що малюк отримує необхідну кількість корисних елементів для нормального розвитку та щасливого та здорового життя;
лапа надає можливість купувати їжу із запасом, оскільки сухий корм відрізняється довшим терміном придатності, порівняно з іншими кормами;
лапа безпекою, оскільки сухі корми у складі не мають паразитів або переносників інфекцій;
лапа зручністю використання, особливо при тривалих від'їздах та подорожах.

Щоб замовити корм для собак, необхідно оформити зворотну заявку на сайті або зателефонувати за вказаним номером телефону.

Сухий корм для собак ціна на який однозначно порадує — це товари інтернет-магазину Дог.