Чи можуть домашні вихованці заразитися коронавірусом COVID-19?

Світ захлеснула невидима загроза. Все незнайоме чи малознайоме явно небезпечно. Що відомо про коронавірус? Швидко поширюється і реально може призвести до смерті. Але для того, щоб адекватно реагувати на ситуацію, потрібні знання з джерел, яким довіряють. Поруч із нами живуть улюблені вихованці, які також можуть захворіти. Але у кожного виду (кішки, собаки) різний тип коронавірусу, не COVID-19. Коронавірус тварин передається всередині виду. Собака може заразити собаку, але не кішку і не людину. Ці дані з офіційного джерела МОЗ.

 

Як запобігти коронавірусу у тварин?

В умовах загальної паніки, на тлі поширення інфекцій, дуже важливо дбати про тих, хто від нас залежить. Коронавірус у тварин, як і будь-яке інше захворювання, виникає при зниженому імунітеті, зміцнити який допоможуть фізичні навантаження, сон і правильно організоване харчування. Інтернет-магазин Dog пропонує все, що потрібно для забезпечення здорового способу життя Вашому вихованцю:

корм-миска


сухий корм для собак для будь-якої породи та на будь-який гаманець;

консерви консерви та ласощі;
повідок іграшки та нашийники;
догляд засоби гігієни та лікувальні препарати;
зручності різні аксесуари;
одязі одяг та взуття для прогулянок.


В асортименті представлені не тільки товари для собак, а й для котів. Всі зоотовари можна придбати в Києві. Вони відмінної якості та допоможуть улюбленому вихованцю залишатися здоровим і життєрадісним. Цьому також сприяє дотримання нескладних правил:

топ-1 харчування має бути добре збалансованим за нормами, які залежать від породи, ваги та розміру Вашого вихованця;
топ-2 не рекомендується годувати одноманітною їжею, слід урізноманітнити їжу кашами, субпродуктами та овочами;
топ-3 мінімізувати кількість смаколиків;
топ-4 не дозволяти переїдати, суворо дотримуючись обсягів їжі, необхідних саме Вашій тварині;
стежити за фізичною активністю;
топ-6 вводити до раціону лише перевірені корми від відомих брендів, щоб не нашкодити.


Дотримуватися всіх цих правил зовсім не складно, а наш інтернет-зоомагазин в Україні забезпечить усім необхідним. Тут можна купити все для собак і кішок, отримавши попередньо безкоштовну консультацію наших фахівців.

 

Де купити товари для собак в УкраЇні, не дивлячись на карантин? ковід-в-тварин

Коли сильно обмежено пересування містом та практично всі магазини закриті, купити товари для собак в Україні можна на інтернет-майданчику Дог. Він пропонує зоотовари з доставкою додому, що особливо актуально в умовах епідемії вірусних інфекцій.

Собака залишатиметься здоровою та енергійною, якщо отримає правильний догляд та збалансоване харчування. Слід пам'ятати, що раціон вихованця відрізняється від людського та їжею зі свого столу краще не зловживати. У домашніх умовах не завжди виходить приготувати їжу для собаки, дотримуючись правильних пропорцій і включаючи всі необхідні для здоров'я поживні речовини. Тому найкращим варіантом буде звернутися до професіоналів нашого магазину, які безкоштовно проконсультують Вас щодо догляду за твариною. Всі необхідні товари для собак можна купити в Києві, не виходячи з дому, замовивши адресну доставку.

Останні дослідження показали, що коронавірус у собак і кішок не передається людині. Але слід пам'ятати, що вірус COVID-19 живе якийсь час на різних поверхнях, у тому числі і на шерсті собак. Не дозволяйте гладити свого вихованця чужим людям і самі, по можливості, менше торкайтеся його вовни на вулиці. Після повернення з прогулянки обов'язково помийте лапи свого улюбленця і самі вимийте з милом руки.