Як вигодувати цуценя сухим кормом? Дог дає слушні рекомендації

Найкращою їжею для цуценят у перші тижні їхнього життя - це, безперечно, материнське молоко. Але іноді трапляються випадки, коли у суки воно або пропадає, або не виробляється в потрібній кількості. І тут без допомоги господаря не обійтись! Вся відповідальність щодо харчування новонароджених вихованців перекладається саме на нього. На щастя, у сучасних лабораторіях регулярно розробляються формули штучного грудного молока для цуценят. До складу такого продукту входять усі необхідні поживні речовини, які містяться у натуральному.

Як підібрати сухий корм для цуценят

Як правильно підібрати сухий корм для цуценят: правила годування!

Через 3 тижні після народження господарям рекомендується починати поєднувати штучне молоко із сухим кормом, тому що в цей період починається активний розвиток новонародженого домашнього улюбленця. Сухий корм для цуценят рекомендується підбирати залежно від породи, віку, активності. Крім того, господар повинен враховувати, що особливості травлення у щенят наступні:

  • неповноцінне вироблення певних травних ферментів;
  • невеликий обсяг шлунка;
  • регулярне спорожнення;
  • висока всмоктуваність корисних компонентів із просвіту кишечника;
  • схильність до різкого зниження цукру в крові;
  • швидкий обмін речовин.

Саме через ці особливості сухі корми для цуценят потрібно давати часто, але при цьому в невеликих порціях. Багато господарів все ж таки намагаються заощадити, купуючи натуралку. Але річ у тому, що така їжа швидко псується і миску після кожного її прийому потрібно ретельно мити.

Сухий корм преміум класу для цуценят віком від 1 місяця до 0,5 року рекомендується давати 4-6 разів на день. Все залежить від розмірів породи та її індивідуальних особливостей. До 6 місяців кількість споживання їжі рекомендується зменшити до 4 разів на добу. У віці 0.5-1 рік сухий корм для собак слід подавати 2-3 рази в день.

Сухі корми для собакПерш ніж купити сухий корм для цуценят, варто знати наступне:

  1. Він повинен підбиратися з урахуванням віку, ваги та породи. Важливо брати до уваги той факт, що цуценята різних порід мають різну швидкість тривалості зростання і, відповідно, потребу у корисних речовинах та виробленні енергії.
  2. Коли у вихованця ще немає зубів, господареві потрібно знати, як розмочити сухий корм для цуценяти. Робити це краще у теплій кип'яченій воді або штучному молоці.
  3. Необхідно вміти визначати добову норму їди. Сухі корми для собак пропонуються різні, але на упаковці виробник вказує правила годівлі тварин на кожному етапі їхнього життя.
  4. Коли щеня залишається одне, йому потрібно залишати сухий корм у мисці через зниження рівня глюкози у крові.
  5. Перш ніж купити сухий корм для цуценяти, рекомендується скоригувати його добову норму споживання відповідно до ваги.

А ще існують поради, як годувати цуценя залежно від його розмірів та породи. Наприклад, песикам дрібних порід потрібна підтримка зросту відразу після відлучки. У таких випадках підходить готовий промисловий продукт із високим вмістом м'яса курки. Ріст у собак середніх розмірів збалансований. Калорійність їжі має бути високою у період його активності (від 3 до 12 місяців).  В даному випадку варто купити сухий корм для цуценят преміум класу з високим вмістом м'яса, злаків, круп. У собак великих порід, у свою чергу, кісткова тканина розвинена гірше після відлучки і протягом тривалого часу залишається вразливою. Саме тому вони частіше зазнають хвороб опорно-рухового апарату в такому юному віці. Щоб цього не сталося, господар має суворо контролювати калорії. Не можна допускати перегодовування. В даному випадку варто купити сухий корм для собак із високим вмістом білка, вітаміну D, кальцію, фосфору та інших поживних речовин.

 

Як годувати цуценя правильно?

Сухий корм для цуценят - як годувати вихованця правильно? Щоб він активно розвивався і не потребував корисних компонентів, зоомагазин ДОГ рекомендує дотримуватися таких правил:

  1. Купити сухі корми для собак рекомендується преміум чи суперпреміум-класу. Вони містять необхідну кількість корисних компонентів.
  2. Цуценятам не рекомендується подавати натуральну їжу, тому що відразу після прийому її залишки доведеться викидати. Натуралка швидко псується, внаслідок чого вихованець може отруїтися.
  3. Годувати цуценя потрібно залежно від породи, віку, ступеня активності. Переважно слід відштовхуватися від інформації, вказаної на упаковці.
  4. Іноді корм може не підійти тварині. У такому випадку господареві потрібно задуматися про його термінову заміну.

Магазин для собак Дог ком юа має багатий вибір сухих кормів на всі випадки життя. Усі вони живильні та збалансовані. У їхньому складі немає ГМО, сої, барвників та ароматизаторів. Продукція, представлена у каталозі Dog, ще й смачна. Від неї не відмовиться жоден маленький песик!