У чому різниця між сухими кормами для собак та котів? Дог ком юа допоможе вам розібратися

Напевно, кожна людина, у якої проживають в одному будинку кішка та собака, стикалася з ситуацією, коли один вихованець "краде" їжу в іншого. На перший погляд здається, що в цьому нічого страшного немає, адже сухі корми для собак та котів візуально схожі. Звичайно, якщо подібний момент відбувається рідко, нічого страшного немає. Але коли така ситуація виникає регулярно, тоді варто терміново вжити заходів. Справа в тому, що корм сухий для собак та кішок відрізняється за складом. Кожен продукт розрахований на конкретну тварину. Його вживання за призначенням може призвести до появи різноманітних захворювань. Інтернет-магазин Дог ком юа це розуміє, тому готовий поділитися корисною інформацією з людьми, у яких у будинку живуть собаки та кішки.

сухі корми для собак та котів

Чому сухі корми для собак не підходять кішкам і навпаки?

Сухі корми для собак та кішокКожен господар, у якого проживає вдома кілька тварин, повинен розуміти, чим відрізняється сухий корм для собак та котів. Магазин для собак Дог рекомендує враховувати такі важливі нюанси:

  1. Сухий корм для кішок включає більшу кількість білків та жирів. Відповідно, якщо собака вживатиме таку їжу, то у неї зросте ризик ожиріння. Крім того, це їй загрожує розвитком захворювань печінки, нирок та інших органів.
  2. Перш ніж купити собачий корм, рекомендується ознайомитися з компонентами, що використовуються. Якщо заглибитися детально, можна помітити, що такий раціон низькокалорійний і відрізняється мінеральним складом. З цього можна зробити висновок, що це харчування не підходить для котів, оскільки потреба їхнього організму зовсім в іншому.
  3. Найкращі сухі корми для собак можуть містити більше фосфору та кальцію. Для кішок такий склад неприпустимий, оскільки може спровокувати появу сечокам'яної хвороби.
  4. Котячий організм не настільки швидко та ефективно перетравлює рослинні компоненти, як собачий. А в кормах для собачок вони можуть міститись у великих кількостях.
  5. Коли виникає потреба купити сухий корм для кішок, варто придивитися до складу. Переважно такий продукт містить більше вітаміну А. Якщо давати котам собачий корм, то у них виникне його дефіцит, а навпаки - надлишок. Це може призвести до погіршення зору, випадання шерсті та інших проблем.
  6. Якщо купити сухий корм для собак, то можна помітити, що у його складі відсутній таурин. Для котів ця амінокислота є життєво необхідною.

Можна зробити висновок, що корми для собак та кішок відрізняються за складом. І якщо їх використовувати не за призначенням, можна погіршити стан здоров'я вихованця. Щоб цього не сталося, Dog зоомагазин рекомендує дотримуватись інструкцій від виробника.

 

Корм для собак та кішок: як навчити тварин їсти своє?

Якщо вдома проживають двоє різних вихованців, то купити сухі корми для собак та котів потрібно різні. Але що робити, коли тварини все одно "крадуть" один в одного їжу? Фахівці з зоомагазину dog.com.ua рекомендують дотримуватися наступних порад:

  1. Ефективним є годування вихованців у різних кімнатах. Кожен улюбленець буде зайнятий своєю мискою і не відволікатиметься на іншу.
  2. Хазяїну слід навчити тваринок з'їдати корм за один раз, не залишаючи при цьому жодної гранули в мисці.
  3. Коли тварина залишає їжу, її рекомендується накрити чимось щільним або важким. У такому разі іншому вихованцю не вдасться вкрасти їжу товариша.
  4. Котячу їжу можна розміщувати десь вище (на столі або підвіконні). Таким чином, собаці не вдасться до неї дістатися.

Купити сухий корм для собак в Україні та кішок пропонує магазин Дог. У каталозі представлено лише збалансоване та корисне харчування для тварин. Настав час подбати про домашніх улюбленців та замовити для них найкраще харчування окремо!