Рекомендації як правильно перевести собаку з натуралки на сухий корм

Зміна типу харчування - це великий стрес як для самої собаки, так і її організму. Щоб не нашкодити тварині, виконувати цю дію господареві потрібно поступово. Справа в тому, що різка зміна корму у собак може призвести до дисбактеріозу. Оскільки домашній улюбленець харчується однією їжею, у його організмі утворюється мікрофлора, властива тим продуктам, які він вживає. Зараз з кожним днем все популярнішим стає корм сухий для собак. І це не дивно, адже у готовому промисловому продукті містяться всі необхідні компоненти для активного та повноцінного розвитку. Кращі сухі корми для собак преміум-і суперпреміум-класу користуються попитом тому, що їх склад максимально наближений до їжі, яку вживають вовки та шакали в природному середовищі. На жаль, у звичайних продуктах немає тієї кількості корисних вітамінів, мікроелементів, жирів, білків, вуглеводів, які необхідні тварині на всіх етапах її життя. Але все ж таки господар повинен знати, як перевести собаку з натуралки на сухий корм. Адже цей процес має безліч нюансів.

Собачий корм купити

Як перевести тварину з натуральної їжі на сухий корм для собак?

Сухий корм для собакЯк правильно перевести собаку з натуралки на сухий корм? По-перше, спочатку потрібно визначитися, яка їжа пропонувалася тварині. Переважно господарі дають домашньому улюбленцю або сирі, або термічно оброблені продукти. Від цієї особливості і потрібно відштовхуватися.

Переведення собаки на сухий корм після постійного прийому вологої їжі слід виконувати поступово. Спочатку рекомендується до звичного раціону додавати 25% сухого корму. Пропорція через чотири дні має становити 50% на 50%, через 8 – 75% на 25%. Через кілька діб можна вже давати тварині виключно сухий собачий корм. У середньому, процес переведення займає 10-12 днів. У цей період господареві необхідно стежити за самопочуттям вихованця, адже реакція собаки на зміну корму може бути різною. Іноді їжа може не підходити улюбленцю. У такому випадку потрібно замислитись про зміну корму.

Якщо господар годував чотирилапого друга сирою їжею, тоді йому необхідно дотримуватися іншої схеми переведення тварини на найкращий корм для собак. Змішувати в одній мисці сире м'ясо та готовий промисловий продукт ризиковано. Це аргументується тим, що термічно оброблена їжа набагато швидше засвоюється, ніж сира. Як наслідок у вихованця можуть виникнути нетравлення шлунка, блювання, пронос. Щоб не сталося такої неприємності, слід почати вводити в раціон корм у кількості ¼ від норми в проміжках між звичним годуванням. Коли господар помітить, що домашній улюбленець із задоволенням їсть готову промислову їжу, тоді його можна переводити на неї. Для таких випадків рекомендується підбирати сухі корми для собак із високим вмістом м'яса та овочів.

 

Чому купити сухі корми для собак слід у магазині ДОГ?

Купити собачий корм пропонує інтернет-магазин Дог. У каталозі представлений широкий асортимент продукції на будь-який смак. Тут можна замовити собачий корм для тварин різних порід, віку, рівня активності. Вся продукція є збалансованою. Оскільки зоомагазин Dog співпрацює виключно з перевіреними виробниками, жодних сумнівів щодо якості товарів не повинно бути. Вся продукція зберігається у належних умовах, персонал завжди слідкує за її термінами придатності. А ще купити сухі корми для собак на сайті Дог ком юа варто з наступних причин:

  1. Ціни на продукцію більш ніж доступні. Через те, що компанія безпосередньо співпрацює із постачальниками, націнки відсутні.
  2. Магазин реалізує товари для тварин різних порід, віку. У каталозі є корм для собак, схильних до ожиріння, алергії.
  3. Сухий корм для собак купити тут варто тому, що в компанії працюють професійні консультанти. Вони самі мають домашніх улюбленців, тому знають все про харчування та догляд за ними.
  4. Магазин пропонує різні варіанти оплати. Жителям Києва та передмість надається можливість отримати замовлення кур'єром безкоштовно при покупці на суму від 400 грн.

Зоомагазин Дог дбає про домашніх тварин. Саме тому він реалізує лише найкраще з найкращих!