Правильне годування собак при цукровому діабеті

Для собак-діабетиків не існує підходу "одна дієта для всіх". Тут важливо враховувати спосіб життя вихованця, породу, стан тіла, індивідуальні смакові уподобання, наявність супутніх хвороб. Незважаючи на всі перераховані вище особливості, існує єдине правило, яке стосується всіх, - корм, ласощі, інсулін домашньому улюбленцю необхідно забезпечувати щодня в один і той же час. Цукровий діабет у собак - не вирок, але у разі виявлення хвороби раціон домашнього улюбленця часто доводиться міняти. Перш ніж це зробити, необхідно проконсультуватися з лікарем-ветеринаром. Саме він допоможе правильно підібрати харчування для тварини та змінити її спосіб життя. Крім того, рекомендується дотримуватись правил, про які знає зоомагазин Дог ком юа.

Як вибрати сухий корм для собак

Як правильно вибрати сухий корм для собак із діабетом?

Сухий корм для собак купитиУ багатьох господарів чотирилапих друзів, що зіткнулися з цією неприємною хворобою, виникає питання: "Чим годувати собаку при цукровому діабеті?" Багато лікарів рекомендують якнайшвидше поступово переводити улюбленця на сухий корм. Справа в тому, що кожен його компонент суворо контролюється та додається у потрібній кількості. Зараз багато виробників пропонують купити лікувальний корм для собак. Такий спеціалізований продукт збалансований та якісний. Він не тільки допомагає запобігти погіршенню самопочуття, але й зміцнює імунітет, надає позитивний вплив на ШКТ, зуби, стан шерсті та шкіри. Лікувальні сухі корми для собак підбираються індивідуально. Їх вибір залежить від віку вихованця, породи, ваги, способу життя та інших особливостей. Саме такі товари пропонує замовити інтернет-магазин для собак Дог. Тут представлений найкращий собачий сухий корм.

Меню собаки при діабеті має розроблятися таким чином, щоб вирішити у комплексі два завдання. Перше полягає у регулюванні рівня глюкози в крові, а друге – нормалізації ваги тварини. Дієта для собак при діабеті суттєво відрізняється від їжі, яку господарі пропонують здоровим домашнім улюбленцям. У даному випадку необхідно виключити надмірну кількість жирів. Щоб вихованець почував себе добре, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Корм для собак при діабеті повинен містити оптимальну кількість білків та харчової клітковини. Останній компонент не перетравлюється організмом.
  2. Найкращі сухі корми для собак з діабетом – це ті, до складу яких входить мінімум крохмалю або зовсім він відсутній. Це пов'язано з тим, що такий компонент підвищує глікемічний індекс (збільшує кількість цукру в крові), що категорично не допускається.
  3. Корм при діабеті у собак повинен містити протеїн, який забезпечує вихованцю життєво необхідну енергію.
  4. Замість їжі, що містить жири, рекомендується надавати перевагу кормам, до складу яких входять білки та складні вуглеводи.

Якщо хвороба була виявлена у зрілому віці, сухий корм для собак з лікувальним ефектом варто вводити поступово. Повна заміна їжі має тривати від 10 до 12 днів. Різкий перехід на інший вид харчування може призвести до плачевних результатів. Особливо це стосується літніх тварин.

 

Купити сухий корм для собак з діабетом недостатньо - яких правил потрібно дотримуватися?

Отже, купити сухий корм для собак із діабетом рекомендується лікувальний. Крім того, господареві потрібно виконувати наступні дії для створення ідеальних умов життя своєму чотирилапому другу:

  1. Годувати чітко по годинах. Не можна змінювати режим на жодний день. Якщо немає можливості годувати вихованця у певний час, краще попросити друзів, родичів, сусідів.
  2. Дотримуватися обсягу їжі. Сухі корми для собак повинні вживатись у однаковій кількості. Таким чином господареві вдасться контролювати рівень глюкози в крові улюбленця. Збільшення чи, навпаки, зменшення порцій відразу змінює кількість цукру.
  3. Зменшити калорійність їжі за наявності надмірної ваги. Однією із причин появи діабету є саме ожиріння. Якщо домашній улюбленець переїдає, це негативно впливає на його загальне самопочуття.
  4. За 30 хвилин до їди вводити інсулін. Дане правило діє у тому випадку, якщо тварині потрібно вводити інсулін 2 рази на добу. Оскільки після їди рівень цієї речовини піднімається, введення інсуліну дозволяє підтримувати її кількість у розумних межах.

Лікувальний сухий корм для собак купити пропонує зоомагазин DOG. Тут представлена виключно сертифікована продукція провідних виробників. З її допомогою тварина почуватиметься добре на всіх етапах життя. Цукровий діабет – це не вирок. Щоб чотирилапий улюбленець був бадьорий і щасливий, рекомендується купити сухі корми для собак із лікувальним ефектом!